4 tips om meer te besparen op je energierekening

Je energieverbruik kan gemakkelijk oplopen als je er niet naar kijkt. Als je wilt besparen op je energierekening zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit te bereiken. In dit artikel vertellen we je er een paar.

Installeer een programmeerbare thermostaat

Programmeerbare thermostaten zijn ook een goede manier om geld te besparen. Als je geld wilt besparen, moet je een programmeerbare thermostaat installeren. Je kunt je thermostaat dan op bepaalde momenten aan of uit laten gaan. Als je je thermostaat dus vergeet uit te zetten zal hij vanzelf uitslaan. Zo bespaar je geld omdat er minder energie wordt verbruikt.

Gebruik slimme thermostaat

Je kunt nog meer geld besparen als je slimme thermostaten gebruikt. Sommige thermostaten hebben sensoren die ze kunnen uitschakelen als er niemand in de buurt is. Ze kunnen ze ook aanzetten als het nodig is. Dit kan voordelig zijn als je thuis bent als je weg bent voor je werk en ook als je thuis bent. Deze thermostaten programmeren zichzelf dus, zodat jij het niet hoeft te doen. In combinatie met een stel goede radiatoren, zoals een Thermrad radiator kun je een hoop besparen. De kosten zijn alleen wel wat hoger.

Verlichting uitschakelen

Een van de snelste manieren om geld te besparen op je energierekening is het verminderen van de hoeveelheid verlichting in je huis. Als je oude lampen hebt die niet meer bruikbaar zijn, zijn er manieren om ze weg te gooien. Je kunt een uitstapje maken naar je lokale kringloopwinkel of ze doneren aan organisatie. Op die manier verminder je je energieverbruik en help je de mensen die het nodig hebben. Ook kun je de lichtbronnen veranderen naar LED. Dit verbruikt een stuk minder energie, dus houd je een stuk meer over!

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/