Alles wat je moet weten over velours behang

2 min read
velours behang bestellen

Behang is de laatste jaren weer erg populair. Velours behang is een van deze populaire behangsoorten. Maar het perfecte velours behang bestellen is niet altijd even makkelijk. In dit artikel geef ik je meer informatie over velours behang en hoop ik handige tips te geven waardoor jij het perfecte velours behang kunt bestellen.

velours behang bestellen

Wat is velours behang?

Velours behang is gemaakt van de stof fluweel. Dit is opvallend, want de meeste behangsoorten worden gemaakt van papier. Door de zachte fluwelen stof heeft het behang een zachte, elegante en luxe uitstraling. Ook heeft het meeste velours behang een isolerende en geluidwerende laag. Dit komt ook doordat het van ander materiaal gemaakt is dan het meeste behang.

Hoe kies je het perfecte velours behang voor in jouw woning?

Bij het uitzoeken van iedere behang soort is het goed om te kijken naar de kleuren in je huidige interieur. Als je veel verschillende felle kleuren hebt in je woning is het mooi om voor een wat rustiger behang te kiezen. Als je juist neutralere kleuren in je woning hebt kun je echter wel weer voor een behang met meerdere kleuren of een patroon kiezen. Het is in ieder geval erg belangrijk dat de kleuren uit het behang combineren met de kleuren van je meubels en accessoires. Ook is het mooi als het materiaal van het behang terug komt in je interieur. Vooral bij velours behang is dit erg mooi. De fluwelen stof kun je gemakkelijk in de accessoires terug laten komen. Je kunt er bijvoorbeeld om een fluwelen sierkussen, een fluwelen poefje en een fluwelen lampenkap aan te schaffen. Zo komt het fluweel subtiel terug in de rest van je interieur en zorg je ervoor dat alles in de ruimte mooi één geheel wordt. Pas wel op dat je niet teveel fluweel aan je interieur toevoegt. Dan kan het effect juist averechts werken en komt het behang niet mooi meer tot zijn recht.