Amsterdam: de ideale bestemming voor een expat

2 min read

Wanneer je gaat verhuizen voor je werk naar het buitenland of je baas vertelt je dat je tijdelijk in het buitenland moet werken, ben je een expat. Wanneer je een expat bent kom je in aanraking met een andere cultuur op een andere manier dan wanneer je simpelweg op vakantie bent in het buitenland. Een van de belangrijkste zaken waar een expat naar moet kijken is of het mogelijk is om daar met zijn of haar gezin te wonen en of de taalbarrière niet te hoog is. Amsterdam kan hierbij een ideale bestemming zijn voor een expat om zich te vestigen gezien de multiculturele samenleving. 

De ligging van Amsterdam

Naast het feit dat Amsterdam een multiculturele stad is, is het ook gunstig gelegen bij veel andere grote steden en werkplekken. Veel internationale bedrijven zijn namelijk gevestigd in of dichtbij de stad. Voor een expat is het dus makkelijk om zich te verplaatsen met bijvoorbeeld het OV of nog beter; de fiets. De bereikbaarheid is dus beter en daarnaast is het mogelijk om minder last te hebben van de taalbarrière aangezien veel mensen ook Engels spreken. 

De ruimte om te wonen in Amsterdam

Ondanks dat het steeds voller wordt binnen Amsterdam, wordt er ook veel gebouwd om en in Amsterdam. De samenstelling van de bevolking in Amsterdam is de afgelopen jaren ook flink veranderd. Gezinnen met kinderen verhuizen namelijk sneller naar kleinere steden waarbij het mogelijk is om een tuin te hebben. Er komt dus steeds meer ruimte vrij. Ook zijn er steeds meer organisaties zoals World Fashion Apartments die volledig gemeubileerde appartementen in Amsterdam verhuren aan expats. Dit worden ook wel Serviced Apartments in Amsterdam genoemd. Je kan dan dus als expat meteen settelen zonder dat je eerst nog meubilair hoeft te regelen.