Badkamer verbouwen? Zorg dat je goed voorbereid bent!

Helemaal klaar met je badkamer? Of gewoon zin in een nieuwe inrichting? Lees deze blog eens goed door! We geven je verschillende tips om jouw verbouwing of verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Maak een financieel plan

Of je nu veel geld te besteden hebt of juist niet, het maakt in principe niet uit, als je van tevoren maar een financieel plan opstelt. Bepaal je budget, wat je in je badkamer wilt hebben en hoeveel het ongeveer gaat kosten. Houd ook rekening met het kopen van een radiator, door hier alvast een potje voor te maken. Zo kunnen de kosten van een verbouwing alleen maar meevallen!

2. Meten

Meet jouw badkamer op, zodat je precies de afmetingen van jouw badkamer weet. Meet de lengte, breedte en diepte, zodat je op basis hiervan je meubels en materialen kan aanschaffen. Houd ook rekening met eventuele raampjes in de je badkamer.

3. Indeling

Nu jouw budget bekend is en je precies weet hoeveel ruimte je hebt, is het tijd om de indeling te bepalen! Je zou hiervoor een plattegrond op schaal kunnen gebruiken, zodat je de indeling nog kunt aanpassen en je wat verschillende indelingen kunt proberen. Houd ook rekening met de radiatoren, deze nemen ook ruimte in en worden vaak vergeten.

4. Moodboard

Een moodboard is een collage met voor jou inspirerende afbeeldingen, teksten, kleuren en patronen. Het doel van een moodboard is een overzichtelijk beeld krijgen van de stijl die het beste past bij jou en je badkamer. Dus laat je creativiteit de vrije loop nemen en maak er iets moois van!

5. Winkelen

Tijd om jouw plannen te realiseren en naar de winkels te gaan. Wanneer je de voorgaande stappen doorlopen bent, weet je als het goed is precies wat je nodig hebt. Zoek alvast uit via internet welke spullen ze waar hebben, of neem een bezoekje aan een woonboulevard, waar alle winkels binnen handbereik zijn.