De brutaalste interieurtrend: leer

2 min read

Leer wordt meestal gebruikt voor het ontwerpen van tassen, schoenen, meubels, portefeuilles en vele andere consumptiegoederen. Nu vindt u leer op een nieuwe plek in het interieur. Leer kan worden gevonden in het verbeteren van de sfeer van kantoren, hotels, restaurants en huizen. Leer als design materiaal is de nieuwste trend om interieurontwerpen voor de al deze plaatsen en nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe leren bank in de wachtkamer bij de huisarts of een leren fauteuil bij de therapeut waar je lekker in kan zitten en je comfortabel bent om alles te vertellen.

Interessant is dat leer niet nieuw is in de designwereld. Leer heeft bewezen een tijdloze stof te zijn. Leer werd gebruikt in plaats van hout als een vloer optie in veel Europese kastelen. Paus Julius III had vergulde lederen muren in de 16e eeuw. Daarom heeft het leer van vandaag heeft ook eindeloze mogelijkheden! Je hoeft je alleen te laten inspireren.

haarden met schouw

Lederen accenten kunnen worden toegepast in talloze gebieden in het huis van een klant. Van de keuken tot poederkamer tot thuiskantoren, leer creëert een uitnodigende sfeer. Een aantal goede voorbeelden van leer in gebruik in de keuken zijn bijvoorbeeld de leren schorten, leren lampen en leren eetkamerstoelen. Leer in het kantoor kan verwerkt worden in de meubels, maar ook in de bureau accessoires, zoals: leren mappen, leren pennen houders en leren prullenbakken.

Bovendien is leer een uiterst duurzaam product. Het kan goed tegen blootstelling aan de zon, scheurt niet en veroudert als wijn. Het leer van vandaag kan op verrassende plaatsen voorkomen, zoals deurhendels van laden en bij schuifdeuren om een unieke stijl aan elk huis toe te voegen. De veelzijdigheid van leer maakt het gemakkelijk om leer in elke inrichtingsstijl op te nemen die past bij een verscheidenheid aan behoeften van de klant.