Duurzaam in je tuin

2 min read

Duurzaamheid, het is misschien wel een van de meest besproken topics van de afgelopen vijf jaar. Overal waar je komt, of het nou je werk, je school of een restaurant is, wordt er wel iets gedaan met duurzaamheid. Waarom neem je de stap zelf ook niet? In je eigen omgeving zijn er genoeg mogelijkheden om duurzaam te leven. In je tuin bijvoorbeeld!

Simpele groenten verbouwen

Je eigen voedsel in je tuin verbouwen is natuurlijk een optie om met duurzaamheid bezig te zijn. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe ver je hierin gaat, maar een paar simpele groenten zelf verbouwen is voor iedereen weggelegd. Je bespaart er ook nog eens een hele hoop geld mee! Daarnaast is het leuk om elke week de vooruitgang van je groenten zelf te kunnen zien. 

Gebruik geen onnodig kraanwater

Het is gebruikelijk dat je voor het water dat je drinkt en waar je in doucht kraanwater gebruikt, maar het is onnodig om dit voor alles te gebruiken. Verzamel bijvoorbeeld regenwater om je planten water te geven in droge tijden of om bijvoorbeeld je auto een goede wasbeurt te geven. Zo bespaar je jaarlijks al een hele hoop water en daar is het milieu je dankbaar voor! 

Vermijd het kappen van bomen

Het kan natuurlijk voorkomen dat een boom gruwelijk in de weg staat in je tuin. Vaak denk je er dan misschien meteen aan om de boom te kappen, maar je boom verplaatsen kan al een heel stuk helpen en is veel duurzamer! Als je dit zelf niet kan of je hebt hier geen tijd voor, schakel dan de hulp van Van Voorthuizen in. Zij beschikken over alle expertise die je hiervoor nodig hebt.