Een eerste woning kopen

Ben jij van plan om je allereerste woning te kopen? Onwijs spannend, maar ontzettend leuk! Een periode waar je veel uit moet zoeken en vooral moet bedenken wat je zelf graag wil. Het oriënteren op de huizenmarkt en het maken van de juiste beslissing kan erg lastig zijn, daarom geven wij jouw inzicht in het koopproces van jouw toekomstige woning!

De prijsklasse van huizen

Om erachter te komen in welke prijsklasse je een huis kan gaan zoeken, moet je nagaan hoeveel hypotheek je kan krijgen. Op diverse sites vind je rekentools, waar je onder andere je salaris in moet vullen. Aan de hand van deze berekening wordt er bepaald hoeveel hypotheek je aan zou kunnen.

Huizen kijken

Vervolgens kun je je gaan oriënteren in deze prijsklasse en locatie waar je graag zou willen wonen. Je kunt hiervoor de hulp van Berg Makelaardij inschakelen wanneer jullie een huis kopen in Kampen. Een makelaar heeft namelijk verstand van het koopproces en weet waar hij of zij op moet letten. 

Een bod

Na het bekijken van de huizen kun je een bod uitbrengen op de woning. Het is hierbij slim dat je al onderzoek hebt gedaan naar de huizenprijzen en eventuele andere bezichtigers die een bod uit zouden kunnen brengen. De verkopende partij hoeft alleen te zeggen of het akkoord is of niet. Hij of zij hoeft te prijzen van andere bezichtigers niet bekend te maken. 

Hypotheek afsluiten

Nadat het bod geaccepteerd is en het koopcontract is getekend, kun je de hypotheek afsluiten bij jouw bank.