Een palm in aanbieding, dé kans om je tuin of woning exotisch in te richten

2 min read

Soms zetten gerenommeerde exotische plantenzaken bepaalde exemplaren in aanbieding. Dit heeft veel redenen. Zo kan bijvoorbeeld een palm in aanbieding staan omdat de plantenzaak ruimte nodig heeft voor andere planten zoals seizoensplanten. Dit is hét moment om jouw keuze te maken. Dankzij de promotiprijzen kun je echte koopjes doen en voor weinig geld een aantal palmen en andere planten voor binnen of buiten aankopen. Palmen zijn ideaal om onderling te combineren of bij andere planten te laten aansluiten en zo een set samen te stellen. Uiteindelijke bespaar je veel geld door op koopjesjacht te gaan. Hou regelmatig de website van de verkoper in het oog. Het aanbod, in dit geval van palmen in aanbieding, verandert snel.

Op is op, wees er snel bij

Net als bij andere artikelen, kleding, schoenen of meubelen bijvoorbeeld, geldt de regel ‘op is op’. Het kan zijn dat de ene dag de ene soort palm in aanbieding staat, en de volgende dag weer een andere soort. Dit is ook het geval bij andere exotische planten en bomen: citrusvruchten, olijven, vijgen… noem maar op. Elke plant of boom staat regelmatig wel eens in aanbieding. Promoties zijn prettig omdat je echt wel je fantasie kunt laten gaan en dit nog altijd binnen je budget.

Wees je eigen tuin- en interieurontwerper

Als je van plan bent een nieuwe tuin aan te leggen of je wilt je huidige interieur een exotische tint geven, doe je ontwerp dan zelf. Het kan een mooie activiteit zijn om samen met je kinderen je toekomstige tuin of interieur uit te tekenen. Welke planten kies jij? Als je veel groen wilt, dan zijn palmen in aanbiedingen ideaal. Combineer ze met andere groene planten zoals agaves en yuccas. Of ga je voor veel bloemen? Ga de tropische toer op met bijvoorbeeld oleanders, bougainvillea, aloë of paradijsvogelbloemen. Kijk wel altijd goed na of ze winterhard zijn of niet. Je kunt uiteraard ook variëren tussen binnen en buiten en in functie van het seizoen je planten verhuizen. Binnenkort kun je fier zijn op je nieuwe tuin of interieur!