Eetkamer trends 2020: dineren aan een ronde eettafel

2 min read
populaire-eettafel-merken-de-merken-van-2020

De eetkamer, vaak dezelfde ruimte als de keuken, kent ook in 2020 een aantal kenmerkende woontrends. We nemen jou in deze blog mee in de belangrijkste eetkamer trend van dit jaar, namelijk de ronde eettafel. Deze vorm heeft het, na jaren strijd met de traditionele, rechthoekige eettafel, eindelijk gewonnen. De ronde eettafel gaat het in 2020 helemaal maken, en een plek veroveren in de huishoudens van veel Nederlanders. Je hebt binnen de ronde eettafel nog tal van keuzes. In deze blog vertellen wij je hier alles over, zodat je als expert op zoek kunt naar de perfecte eettafel voor jou.

Kies de stijl van de ronde eettafel

Je kunt qua stijl eigenlijk alle kanten op. Kies een landelijke ronde eettafel wanneer je houdt van een landelijke, knusse inrichting met veel accessoires. Het landelijke onderscheidt zich meestal door veel wit, handgeschilderd en gecapitonneerde kussens. De meer stoere inrichtingen neigen naar industriele ronde eettafels. Een iets meer kille stijl van inrichten, maar door gebruik van de juiste accessoires toch erg stijlvol. Ook moderne interieurs lenen zich goed voor een ronde eettafel, zo kun je kiezen voor opvallende kleuren en net even andere materialen dan standaard. Denk dan bijvoorbeeld aan een glazen tafelblad.

Kies het materiaal van het tafelblad

Hiervoor zag je het al, qua materialen voor het tafelblad kun je alle kanten op. Stipt op één is de ronde houten eettafel te vinden. Echter heb je hierbinnen talloze mogelijkheden: teakhout, mango hout of eiken. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen charmes, zo is mangohout wat warmer en teakhout over het algemeen stoerder. Ook de bewerking van het houten tafelblad is van invloed op deze stijl. Naast hout kun je ook kiezen voor glas, metaal of zelfs beton als materiaal voor het blad.

Kies de kleur van de ronde eettafel

Zoals eerder benoemd kun je ook één kleur kiezen voor jouw eettafelblad. Kies dan bijvoorbeeld voor een wit, zwart of grijs tafelblad op jouw ronde eettafel. Elk van de kleuren geeft een geheel eigen stijl aan jouw woonkamer, en moet daar ook bij passen. Match de kleur van de eettafel bijvoorbeeld met de keuken, woonkamer of eetkamer.

Kies de juiste diameter van de eettafel

Het kiezen van de juiste maat, of in het geval van een ronde eettafel diameter, kan even lastig zijn. Daarom als stelregel, reken zo’n 45 centimeter breedte per persoon, wat neerkomt op het volgende: 110 – 130 cm diameter, plek voor 4 personen. 140 – 150 cm diameter, plek voor 6 personen. 160 – 170 cm, plek voor 8 personen. 180 cm, plek voor 9 tot 10 personen aan de ronde eettafel. Ben je dus normaal maar met z’n 2en, kies dan geen ronde eettafel met een diameter van 180 cm.