Er is bij me ingebroken, wat nu?

Een inbraak meemaken is voor iedereen verschrikkelijk. Helaas zijn er dagelijks ongeveer 100 inbraken in Nederland. De kans bestaat dat er bij jouw thuis ingebroken wordt. Een inbraak kan voor zowel fysieke als mentale schade zorgen. Is er bij jouw ingebroken? En weet je niet hoe je nu moet handelen? In dit artikel lees je hoe je moet handelen na een inbraak.

Melden

Als eerst bel je de politie om een inbraak te melden. Zij zullen langskomen om te kijken wat de schade is en of er eventueel aanwijzingen zijn van de dader of daders. Vervolgens kun je gaan kijken naar de schade. Hebben ze bijvoorbeeld persoonlijke eigendommen meegenomen? Of hebben ze niets kunnen vinden? Dit zijn allemaal dingen die je jezelf moet afvragen. Als er spullen zijn gesloten, moet je contact opnemen met je verzekering. Vervolgens maak je een lijst van gestolen goederen en vul je een schadeformulier in. 

Noodafsluiting

Als er bij je is ingebroken, is het van belang dat je contact opneemt met een slotenmaker. Het kan namelijk zo zijn dat de inbrekers veel geweld gebruikt hebben om binnen te komen. Dan kan een slotenmaker met spoed een noodafsluiting aanbrengen. Een noodafsluiting zorgt ervoor dat je na een inbraak met hevige fysieke schade nog veilig het huis kunt afsluiten, zonder dat de schade direct hersteld is. 

Beveiligen

Een inbraak kan zorgen voor fysieke en mentale schade bij mensen. Het kan een rustgevend gevoel geven als je weet dat je woning in de toekomst goed beveiligd is. Hiervoor kun je ook een afspraak maken bij de slotenmaker. Zij kunnen alles voor je plaatsen. Van camera’s tot goede deursloten. Het ligt helemaal aan jezelf welke beveiligingsapparatuur je allemaal wil aanschaffen. 

Wil je graag jouw woning beter beveiligen? Neem dan contact op met Holland slotenmaker.