Het verkopen van je huis: 5 tips

2 min read

Wanneer je een nieuwe woning op het oog hebt wil je je huidige huis natuurlijk verkopen. Je wilt het liefst snel je huis verkopen, maar natuurlijk wil je wel een mooi bedrag voor je woning krijgen. Bij het kopen en verkopen van woningen komt meer kijken dan je denkt en daarom heb ik in dit artikel 5 tips voor het verkopen van je huis besproken.

#1 – Bepaal hoe je jouw huis verkoopt

Je kan tegenwoordig op meerdere manieren je huis verkopen. Zo kan je een traditioneel makelaarskantoor inschakelen om je te helpen, echter kan dit je een paar duizend euro kosten. Ook kan je jouw huis aanbieden online, waardoor je de inkomsten verhoogd, maar niet de hulp krijgt die je misschien wel nodig hebt.

#2 – Maak mooie foto’s

Foto’s zijn jouw visitekaartje van je huis. Wanneer de foto’s er mooi en realistisch uit zien raken mensen eerder geïnteresseerd in jouw woning. Als je zelf geen ervaring hebt met fotografie kan het handig zijn om een professionele fotograaf in te schakelen.

#3 – Bereid je woning goed voor op het bezoek

Het is belangrijk dat je huis er netjes uitziet wanneer mensen het huis bezoeken. Rotzooi zorgt ervoor dat mensen een naar gevoel krijgen. Ook is het belangrijk dat het lekker ruikt in de woning: geur kan namelijk mensen wegjagen.

#4 – Laat je huis taxeren

Het is belangrijk om een makelaar je huis te laten taxeren, zodat je een redelijke prijs voor je huis hebt. Je wilt natuurlijk dik verdienen, maar je moet wel realistisch blijven.

#5 – Neem ook een kijkje buiten

Veel mensen zijn druk bezig om het huis van binnen mooi en schoon te maken, maar vergeet niet dat de buitenkant van je huis ook erg belangrijk. Zorg dat je tuin er dus ook netjes uit ziet.

Wil je je huis verkopen in Amsterdam? Vraag dan advies aan TIP Makelaars.