Hoe pak je je verhuizing aan

Als je bezig bent met verhuizen naar je nieuwe huis of op jezelf gaat wonen of een opslagruimte gaat huren om al je spullen in te zetten, dan is het handig om te weten hoe je alles moet aanpakken, zodat je makkelijk en eenvoudig je verhuizing verloopt.

Houd dingen bij elkaar

Dring aan op het bij elkaar houden van dingen wanneer jij of de verhuizers de dozen inladen en uitladen. Houd alles bij elkaar dus notitieboeken met boeken, gloeilampen met lampen en verlengsnoeren met apparaten. Kleine, losse onderdelen kunnen worden bevestigd aan het item waartoe ze behoren met tape of in kleine enveloppen. Houd foto haken met foto’s, plank beugels met de boekenkast, en een speciale moersleutel en bouten bij de muur eenheid. Bewaar grotere overeenkomstige items (zoals een kabel-netsnoer) in hersluitbare zakken en plak deze vast aan de onderkant of achterkant van het item.

Als back-up kun je gebruik maken van een overige doos waar je alle kabels, koorden, onderdelen, stukken, beugels, of nagels die worden verwijderd uit alle meubels bewaard. Bewaar deze doos bij je, of markeer het goed met een regenboog van gekleurde stickers, zodat het gemakkelijk kan worden gevonden op de dag van de verhuizing

Pak van tevoren in en gebruik dozen

Alles wat je vooruit kan inpakken bespaart u tijd op de werkdag. Als het zomer is, haal je winterkleding uit de weg. Je hoeft niet meerdere tv’s rond je huis te hebben voor de laatste paar dagen voor je verhuizing. Pak items die u tot het laatste moment gebruikt zoals shampoo, tandenborstels en tandpasta als laatst in.

Afvalbakken kunnen ook worden verhuisd (zet dingen in de afvalbakken) terwijl u overschakelt naar het gebruik van plastic boodschappentassen voor afvalinzameling. 

Vul bagage- en plunjezakken met kleding, lakens, handdoeken en papieren goederen. Zelfs voor lokale bewegingen kun je snel je koffer zien met je favoriete truien, terwijl “Box No. 189” dagenlang ongrijpbaar kan blijven.

Bron: www.boxx.nl