Leegstaande woning of gebouw, wat nu?

2 min read

Failliet gaan als onderneming is uiteraard erg vervelend. Het houdt namelijk in dat je niet meer je schulden kan aflossen en vervolgens je spullen moet pakken en weg moet gaan. Al met al blijft het voor het bedrijf en de mensen die er werken een vervelende situatie, omdat je weer opnieuw op zoek moet gaan naar een nieuw bedrijf. Maar hoe laat je het gebouw of woning achter? Want de schoonmaak van de vervuilde woning of pand is niet zomaar gepiept. Het moet namelijk weer helemaal schoon zijn voor de volgende bewoner of volgende onderneming die zich hier zal gaan vestigen.

Je zal je nog verbazen hoe vaak een woning of gebouw ontruiming plaatsvindt. Er zijn namelijk diverse redenen te bedenken waarom dit moet gebeuren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een echtpaar gaat scheiden. Vaak is de woning waarin ze zaten te duur en splitsen ze op. Het kan zijn dat men naar het buitenland moet verhuizen voor hun werk, negen van de tien keer verkopen zij dan ook hun huis en moet het worden schoongemaakt. Het kan ook zijn dat bijvoorbeeld ouderen mensen naar een tehuis moeten, omdat zij niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

Echter als zo’n kus van start gaat schakelen mensen vaak professionele hulp in. Het is een klus die precisie, tijd en kracht nodig heeft. Niet iedereen heeft hier de kracht en tijd voor. Daarbij zijn er ook vaak extra vervoersmiddelen nodig om alle grote spullen te vervoeren. Denk aan kasten, banken, tafels, stoelen en andere overige spullen.

Daarbij bieden wij ook lokale hulp aan bij het ontruimen van een woning of pand. Woningontruiming Utrecht is daar een goed voorbeeld van. Misschien heb ik nog wel wat handige tips als je mee wilt helpen of het toch alleen wilt doen. Als je veel kleding hebt is het handig om dit te vervoeren in vuilniszakken. Dan bedoel ik wel wat stevigere vuilniszakken, zodat deze niet kunnen scheuren. Het voordeel is dat je hier redelijk veel kleding in kwijt kan. Voor glaswerk, borden en andere breekbare objecten is het handig om theedoeken en handdoeken te gebruiken. Voor vrouwen die beschikken over veel sieraden kan je het best gebruik maken van kleine stevige doosjes.  Wil je extra informatie over het ontruimen van je huis? Dan kan je het best een kijkje nemen op de website van Woning-Ontruimingservice.