screens

Met screens als zonwering houd je het binnen lekker koel!

De zomer is bij veel mensen het meest geliefde seizoen. Aangename temperaturen, alles in bloei en lange dagen, dat is natuurlijk allemaal prachtig. Maar de zomer heeft jammer genoeg ook een paar mindere aspecten. Onmiskenbaar nadeel is dat het soms wel erg warm kan worden in je huis. Vooral als het een paar dagen achter elkaar warm weer is. Laat je de zonnestralen dan ongeremd door de ramen schijnen, dan haal je zonder meer de hitte in huis. Dit is onnodig, want er bestaan binnen de zonwering heel goede methoden om dit te voorkomen. Buitenzonwering screens bijvoorbeeld. Lees verder om te weten wat deze aan voordelen bieden. 

Eigentijdse zonwering screens

Positieve aspecten

Screens behoren zonder twijfel tot de beste en meest efficiënte soorten raamdecoraties of zonweringen. Neem je screens van een goed merk en installeer je deze goed, dan kunnen deze tot wel negentig procent van de zonwarmte buiten houden! Verder nemen ze erg weinig ruimte in beslag. Ze lopen recht langs je ramen, waarbij je ze via praktische, geleidende profielen aan de zijkanten omhoog en omlaag kunt doen. Verder kunnen screens ook gerust tegen een stootje. Ze kunnen jarenlang mee zonder slijtage te vertonen. Schimmels, rotting en kleurvervaging zijn echt zeldzaamheden bij screens. Fijn is ook dat je er wel door naar buiten kunt kijken, maar niet van buiten naar binnen.

Elegance pergolazonwering

Het comfort achter zonwering screens

Als je je bedenkt dat screens tot wel negentig procent van de zonwarmte buiten kunnen houden, dan is het logisch te concluderen dat dit een heel comfortabele manier is je huis op temperatuur te houden. Alleszins bieden screens meer comfort dan bijvoorbeeld airco’s of ventilatoren. Vooral airco’s veroorzaken behalve koelte een droge lucht. Dit kan al snel een forse verkoudheid tot gevolg hebben. Bij screens heb je hier geen last van.