Neem deze tips mee als u een woning gaat aanschaffen.

2 min read

Het kopen van het eerste huis is natuurlijk een spannende maar interessante nieuwe ervaring. Omdat er veel factoren zijn waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een huis, moeten alle zaken met betrekking tot de aankoop goed geregeld zijn. Daarnaast zijn er nog andere handige regelingen voor het geval u uw huis in de toekomst verkoopt. Lees enkele handige tips over het kopen en verkopen van huizen.

Een MJOP is belangrijk als u een appartement aanschaft

Bij aankoop van een appartement wordt u automatisch lid van de VvE. Het is wenselijk dat de VvE waarin u lid van gaat worden, al een MJOP opgesteld heeft. Dit is ook belangrijk voor u, dus als dit niet het geval is, is het belangrijk om zo snel mogelijk de MJOP op te laten stellen door de VvE.

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​wat een MJOP ookwel meerjaren onderhoudsplan is? Het plan beoogt de onderhoudskosten van wooncomplexen over meerdere jaren te spreiden. Dit zorgt ervoor dat er zeker weten grootschalig onderhoud zal plaatsvinden. Ook zorgt het er voor dat u niet ineens voor hoge kosten komt te staan, want de onderhoudskosten worden door het meerjaren onderhoudsplan over meerdere jaren onderverdeeld. U kunt hier meer lezen over een MJOP.

Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren als u een huis koopt

Bouwtechnische keuringen zijn belangrijk bij de aan- en verkoop van woningen. Deze controle toont de bouwkundige staat van het huis of appartement dat u (eventueel) koopt. Het laat zien welke items vervangen moeten worden en welke items in goede staat verkeren.

Het brengt het visuele effect van het huis naar voren. Na de keuring ontvangt u een rapport waarin alle condities van de woning en de staat waarin het verkeert duidelijk staan vermeld. Het geeft u inzicht in onderhoudskosten voor de komende vijf jaar. Zo kunt u beter onderhandelen over de vraagprijs, als de verkoper bijvoorbeeld een defect verbergt kun u met dit rapport een koop ontbinden.

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is een echte aanrader!