Tips met gordijnen en raamdecoratie op te hangen

1 min read

Met het ophangen van raam decoratie in het huis zijn er veel obstakels waar je rekening mee moet houden. Hier worden veel fouten in gemaakt en dit kost veel geld en tijd om het te corrigeren. Dit wil je natuurlijk voorkomen en zorgen dat je geen fouten maakt in een proces wat veel tijd een geld kost. Verbouwen is niet makkelijk en dus wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk proberen te maken.

Gordijnen

Hier zijn verbazend wekkend veel opties, dus zoek eerst uit wat je precies wilt. Lange gordijnen zorgen voor een klassieke uitstraling maar zijn daardoor wel zwaarder en dus moet het ophang systeem hier ook voor zijn gemaakt. Met verduisterende gordijnen is er vaak nog meer gewicht en dus als een lange afstand moet overbruggen is een ophangsysteem met meer contactpunten handiger.

Jaloezie

Voor een jaloezie moet je rekening houden met de ruimte boven het raam in verhouding tot en met waar het raam open kan. Met een raam wat niet open kan of hoeft is dit niet een punt waar je rekening mee hoeft te houden. Stof is één van de problemen waar je rekening mee moet houden als je de houten jaloezie moet afnemen dat de spullen onder de jaloezie snel vies zullen worden.

Verder is lengte vaak een probleem met een jaloezie omdat ze maar tot een bepaalde maat gaan. Wel is er natuurlijk de mogelijkheid om het op maat te laten maken waar wel natuurlijk een prijskaartje tegen overhangt.

Bron: 123jaloezie