Veilig gebruiken van glas

2 min read
glazen deur

Wil je bijvoorbeeld een balkon balustrade van glas, dan kun je dit niet doen met normaal glas. De kans dat het snel zal breken is aanwezig wanneer je er bijvoorbeeld tegenaan stoot of wanneer het wordt belast door wind of extreme weersomstandigheden. In dit soort gevallen heb je gehard glas op maat nodig, dit glas is dankzij een speciale behandeling vijf keer zo sterk als normaal glas. Omdat het glas ook niet in scherven breekt maar in duizenden kleine stukjes, is de kans bijzonder klein op letsel mocht het onverhoopt toch breken.

Waar wordt het voor gebruikt?

Gehard glas op maat kun je gebruiken voor vele toepassingen, de balustrade op een balkon maar ook de douchedeur of een scheidingswand in de badkamer. Een deur in de woonkamer van gehard glas is ook schitterend om te zien, en geeft je woonkamer direct meer daglicht. Het glas is verkrijgbaar in verschillende tinten, voor een deur gebruik je bijvoorbeeld extra helder glas en in de douche kun je melkglas gebruiken waar je niet doorheen kunt kijken. Je kunt het glas ook gebruiken als glas in een voordeur wat inbraakbestendig moet zijn.

Gehard glas op maat

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Gelukkig kun je bij de glasgigant.nl gehard glas op maat bestellen, welk formaat je ook nodig hebt je kunt het bij het bedrijf bestellen. Van een prachtige bronzen kleur, tot een mooi diepgrijze kleur. Door de variatie aan diktes van het glas, kun je het overal voor toepassen binnen en buiten. Bij het plaatsen is het belangrijk dat je de randen vrij laat, de randen zijn kwetsbaar wanneer je in aanraking komt met metaal of steen. Grote kans dat het glas zal breken wanneer je de rand stoot. In de webshop kun je eenvoudig de maat bestellen die je nodig hebt, eventueel met extra opties.