Voordelen van een lichtkoepel

2 min read
lichtkoepels

Door gebruik te maken van lichtkoepels, heb je een lichtopbrengst van 85% met heldere koepels. Daglicht heb je niet alleen nodig, het laat de ruimte ook groter lijken. Ook voor de biologische klok is daglicht erg belangrijk, ook bespaar je energie omdat verlichting minder snel aan hoeft. Schijnt de zon in de winter, dan profiteer je ook van de warmte van de zon. Zon geeft energie, en de aanmaak van bepaalde vitamines. Naast de uiterlijke kenmerken, zijn er dus ook voldoende andere belangrijke elementen om een lichtkoepel te plaatsen.

Het binnenlaten van frisse lucht

Wanneer je lichtkoepels gebruikt met een standaard opstand zijn deze niet open te zetten, hierdoor is er geen mogelijkheid tot ventileren. Heb je een lichtkoepel met een ventilatie opstand dan kun je wel ventileren, de koepel kun je handmatig open zetten of met elektrische bediening.Is het warm in de zomer is het natuurlijk ideaal als je frisse lucht binnen kan halen, ook voor je gezondheid is dit goed. Desgewenst in een grote ruimte kun je meerdere koepels naast elkaar plaatsen, tevens geeft dit naast veel licht ook een chique uitstraling in je woning.

lichtkoepels

Voorkom kwetsbaarheid

Naast alle voordelen die lichtkoepels hebben, is de andere kant dat een koepel ook kwetsbaar kan zijn. Heb je een lichtkoepel van glas, dan kan een fikse hagelbui voor heel wat problemen zorgen. Het is daarom verstandig om goed te kijken, van welk materiaal je gebruik wilt maken voor de koepel. Polycarbonaat is een zeer stevig materiaal, maar het heeft als nadeel dat het duurder is dan acrylaat wat wel weer voordeliger is. Kijk je op de lange termijn, dan is een polycarbonaat lichtkoepel een betere investering. Natuurlijk kan elke materiaal kapot, komen er hagelstenen zo groot als stenen naar beneden is daar geen enkel materiaal tegen bestand.