Wat is een paalmuts?

Een paalmuts is een soort ‘hoedje’ voor je een muurtje, schoorsteen, paal of zuil, om het te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Deze betonnen ‘afdakjes’ monteer je dan bovenop de paal, zuil of muurtje. Verder worden paalmutsen ook wel betonpetten, schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaten genoemd. Het zijn vierkante plaatjes die als een dakje in een punt samenlopen. Ze hebben niet alleen een belangrijke functie maar ze zorgen ook voor een klassieke of moderne uitstraling van de paal, zuil of het muurtje. Je kunt de paalmutsen in verschillende kleuren en maten krijgen zodat het altijd goed bij de paal past.

Verschillende soorten paalmutsen bij Betongoed

Bij Betongoed heb je vele verschillende soorten en maten paalmutsen die eenvoudig via de website besteld kunnen worden. Je kunt ze bijvoorbeeld krijgen in de kleuren grijs, antraciet en zwart gecoat. Met speciale betonverf zou je de paalmutsen ook nog een ander kleurtje kunnen geven. Ook hebben ze vele verschillende maten vanaf 24×24 cm tot 100×100 cm. Mocht je een andere maat nodig hebben dan kun je ook altijd contact opnemen met Betongoed, ze kunnen eventueel maatwerk leveren. De grootte van de paalmuts bepaal je door naar de grootte van de paal te kijken. Een paalmuts van 60×60 centimeter is bijvoorbeeld goed voor een paal of zuil van 55×55 centimeter. Het wordt aangeraden om een verschil van vijf centimeter te hebben zodat de waterhollen in de paalmuts goed hun werk kunnen doen. Hiermee wordt het water op de juiste manier afgevoerd waardoor het jouw muurtje, paal of zuil niet aantast. 

Paalmutsen plaatsen

Een paalmuts is eenvoudig zelf te plaatsen. Zorg dat de onderkant van de paalmuts en de bovenkant van de paal goed schoon en vochtig zijn. Dit zorgt ervoor dat het beter hecht. Daarna spatel je het cement of de betonlijm aan op de onderkant van de paalmuts en de bovenkant van de paal. Plaats de paalmuts weer recht op de paal en maak alle restjes cement of betonlijm schoon. Na ongeveer 24 uur kun je de naden afkitten. Kijk goed of alles wel recht zit voordat je het laat drogen. Mocht je nog vragen hebben over de paalmutsen dan kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van Betongoed. 

Wil je online een paalmuts kopen? Bekijk dan nu de webshop!