Welke vloerbedekking staat het leukste bij mijn huis?

2 min read

Zoals veel mensen wel weten zijn er enorm veel verschillende soorten vloerbedekkingen. Als je je huis gaat inrichten is je vloer enorm belangrijk. Het bepaalt een bepaalde sfeer in je woning die je niet zomaar kan veranderen. Het is een investering die veel tijd en moeite kost en daarom is het belangrijk om meteen een leuke vloerbedekking te vinden die je later niet meer hoeft te wijzigen. Om jullie een idee te geven van leuke vloerbedekkingen heb ik mijn favoriete soorten vloerbedekkingen op een rijtje gezet.

Tapijt

Om te beginnen tapijt. Tapijt is persoonlijk mijn favoriete vloerbedekking aangezien het zo lekker zacht en warm onder je voeten voelt. Het geeft een warm gevoel in huis en het is ideaal wanneer je vaak op je sokken door het huis loopt. Echter heeft het geen strakke uitstraling, dus voor moderne huisstijlen is het niet de ideale vloer. Ook kost het veel onderhoud aangezien vuil snel in het tapijt blijft zitten.

PVC vloeren

Naast tapijt vloeren vind ik PVC vloeren ook enorm handig. Het zijn vloeren die enorm op houten vloeren lijken, maar zijn gemaakt van kunststof. Doordat ze van kunststof zijn gemaakt zijn ze waterafstotend en enorm makkelijk schoon te maken. Hiernaast zijn ze enorm stevig en gaan dus enorm lang mee. PVC vloeren van Martijn de Wit zijn de beste PVC vloeren die ik tot nu toe heb gevonden.

Tegels

Ten slotte zijn tegels ook ideale vloeren. Ze kunnen koud aanvoelen in de winter, maar hebben wel een enorm mooie uitstraling. Ze zijn perfect voor een moderne huisstijl en gaan ook erg lang mee.

Het blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar hopelijk hebben jullie wat aan mijn lijstje met favorieten vloerbedekkingen.